Een afspraak maken doe je hier (telefonisch of online)

Wil je een afspraak maken voor de coronatest? Dan zijn er verschillende wegen om te bewandelen. Je kunt namelijk zowel online als telefonisch de afspraak in gaan plannen. Voordat je dit gaat doen, zijn er een aantal zaken die je moet weten. Want hoe maak je de afspraak eigenlijk en waar kun je allemaal terecht? Afhankelijk van de test die jij wilt laten doen, zijn er verschillende mogelijkheden. Het is daarom verstandig om eerst meer informatie te lezen over de mogelijkheden, zodat je uiteindelijk ook zonder problemen over kunt gaan op de afspraak.

De afspraak maken via website of telefoon

Een afspraak maken voor een coronatest doe je bij verschillende instanties. De meeste testen worden afgenomen bij de GGD. De GGD is namelijk ingesteld door de regering om bij te houden hoeveel besmettingen er op een dag zijn. Er zijn verschillende testlocaties ingericht, waar je een gratis afspraak kunt maken. Hiervoor hoef je alleen maar in te loggen met jouw DigiD op de speciaal daarvoor ingerichte website of telefonisch contact op te nemen met een medewerker. Je kunt daarom zelf bepalen op welke manier je de afspraak in gaat plannen, maar moet daarbij wel met een aantal zaken rekening houden.

Klachten of geen klachten

Wanneer je bij de GGD een afspraak wilt maken, dan moet je altijd jouw klachten doorgeven. Deze klachten kunnen variëren van persoon tot persoon, maar de meest voorkomende klachten staan in het rijtje op de website. Ook telefonisch wordt er altijd naar jouw klachten gevraagd. Als je eigenlijk nog geen klachten hebt, maar de test voor andere doeleinden uit moet laten voeren, dan kom je al gauw bij andere instanties uit. Denk daarbij aan een eventuele besmetting met jouw beroep of voor het reizen. De negatieve test uitslag kan dan verkregen worden door middel van een coronasneltest. Ook hiervoor kun je online en telefonisch terecht.

Een snelle manier van testen

De coronasneltest is een goede manier wanneer je snel een uitslag moet hebben. Er zijn echter nog lang niet overal testlocaties waar je deze uit kunt voeren. Klik hier als je wilt weten waar een sneltest locatie bij jou in de omgeving is, zodat je ook gelijk een afspraak maken kunt. Bekijk daarbij goed wat de bijkomende kosten zijn. De coronasneltest is namelijk niet gratis, maar kan oplopen tot gemiddeld 65 euro. Wel kun je hier ook terecht zonder klachten, als bijvoorbeeld om een negatieve testuitslag wordt gevraagd voor jouw reis.

 

Geef een reactie